Greta

Greta Thunberg i dag, Severn Cullis-Suzuki for snart 3 årtier siden. Vurdér selv om verden står til at ændre...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica September 2019

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i september, og det kom selvfølgelig til at handle meget om det store bilshow i Frankfurt, hvor VW's nye elbil viser at det er nu det sker, det store skift! Og så lidt om energi, og kunst... 

läs mer 0 Kommentarer

Giganten Tesla

En ting er at Tesla spiller med musklerne på Nürburgring lige efter Porsche har slået banerekord med deres nye Taycan elbil. En anden er at Tesla ser ud til teknologisk at være så langt foran, at de ikke blot har kickstartet en ny æra i en gammel branche, men også kommer til at dominere den, for altid.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica August 2019

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica og PlanetSave. Rejsen til Zambia fylder meget i min bevidsthed, men der er også blevet plads til at filosofere over et ekstravagant stykke automobil.

läs mer 0 Kommentarer

50 år og langt igen

Jeg runder de 50 år i dag, og  jeg indser nu at jeg er gået fra at tro jeg til sidst vil forstå det hele, til at vide jeg aldrig vil kunne nå at forstå ret meget af noget som helst...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juli 2019

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica og PlanetSave. Det danske folketingsvalg har været noget særligt denne gang fra et grønt perspektiv. Vi kigger lidt på motorbøller, og så ser vi tilbage på en tur til Zambia inden en ny tager sin begyndelse...

läs mer 0 Kommentarer

Zambia i hjertet

Det lykkedes. Emil og jeg kom afsted, vi ankom, vi blev udfordret, og vi fik en tur som overgik vores vildeste forventninger.

läs mer 1 Kommentarer

Zambia på sinde

Så gør vi endnu et forsøg. Emil og jeg tager til Zambia på fredag. Udfordringen er ikke blot at komme afsted, men også at være der, fordi tørken har ramt landet hårdt.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juni 2019

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i juni måned.  Vi kommer omkring plast, elbiler, solceller på vand og bæredygtig fødevareproduktion. Det er i hvert fald ikke kedeligt!

läs mer 0 Kommentarer

Befolkningseksplosionen blev en fuser

Siden 1960'erne har det været almindeligt at tro at overbefolkning truer selve menneskeheden. FN har længe haft tilgængelige data som viser det modsatte. Nu er det på tide at gøre op med myten og stå sammen om at løse de egentlige problemer.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Maj 2019

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i maj måned. Vi taler droner i Afrika, og valgkamp i Danmark, og så taler vi endelig noget personlig erfaring med Tesla Model 3, selvom det ikke er uden udfordringer...

läs mer 0 Kommentarer

Meningens oprindelse

Det er underligt som vi mennesker altid vil skille alting ad. Det er åbenbart nemmere end at prøve at se tingene i et større perspektiv. Tag med op i helikopteren og kik ned på dig selv.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica April 2019

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i april, og fordi så mange andre har skrevet om Tesla på det sidste, har jeg prøvet at undgå det, men prøv at se hvor Elon Musk's visionære universelle projekt alligevel sniger sig ind hist og her i mine artikler.

läs mer 0 Kommentarer

En anderledes satsning

Men hvorfor? Den er da dyr? Men på den lange bane... hvem ved?

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Marts 2019

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i marts, og jeg nåede dermed over 100 af slagsen, siden jeg startede for halvandet år siden! En enkelt provokerende sag på PlanetSave blev der også plads til... 

läs mer 0 Kommentarer

Ydmygelsen er total

Jeg begynder at tænke på om vi snart holder helt op med at snakke om hvor hurtigt en elbil accelererer i forhold til en benzinbil. Det er jo så pinligt det her, og helt ærlig, jeg skal alligevel have checket mit blodtryk før jeg sætter mig ind i sådan en...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Februar 2019

Det blev kun til en enkelt artikel på CleanTechnica fra mig i februar, men det blev til gengæld en fin optakt til den helt store nyhed her på den første forårsdag!

läs mer 0 Kommentarer

Harley-Davidson på elektroner

Hvad? En elektrisk Harley? Jo, den er god nok!

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Januar 2019

Det blev til 7 artikler på CleanTechnica i januar. Vi starter med en frisk lille brand i en vindmølle i vestjylland og ender med 20 el-busser i Roskilde, og en konstatering af at salget af elbiler i Danmark stiger. Så det går da den rigtige vej...

läs mer 0 Kommentarer

To monstre fra Illinois

Hvem tror på at det snart er slut med store forslugne pick-up trucks som Ford F-150 og SUV'er som Lincoln Navigator? Det gør Rivian fra Illinois USA. De to bæster R1T og R1S sætter alt til vægs i et hug.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica December 2018

Det blev til 5 artikler på CleanTechnica i december og det altoverskyggende emne blev selvfølgelig at Tesla's længe ventede Model 3 kom til Europa, og til Danmark! Den er lækker, men stadig dyr...

läs mer 0 Kommentarer

Orden i kaos

Tak for et helt utroligt år! Jeg fatter ikke hvordan jeg har fået tid til at skrive næsten et hundrede artikler i år, men der har åbenbart været noget at sige. Læserskaren er nu, primært takket være CleanTechnica.com, flere millioner!

läs mer 0 Kommentarer

Valget er dit

Lifelike handler jo om de ting der forandrer verden til det bedre, at livet kan blive godt, for os alle. Hvad kalder man det, når mennesker der er truet på livet af sygdom vælger at bruge situationen til at gøre livet bedre for andre? Heltemod!

läs mer 0 Kommentarer

Model 3 til Danmark

Så skete det endelig! Tesla Model 3 lander i Danmark. Kan ses i København 6 - 12 december.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica November 2018

Det blev til 5 artikler på CleanTechnica og PlanetSave i november, hvor vi taler om elbiler, satellitter og hvordan vi får styr på alle de indviklede energienheder

läs mer 0 Kommentarer

Menneskehedens hukomelsestab

For mellem 12.900 og 11.600 år siden oplevede planeten jorden dramatiske forandringer i klimaet, af civilisationsudslettende proportioner. Teorier om metoernedslag har været fremlagt. Nu har danske forskere fundet det første mulige krater under isen på Grønland

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Oktober 2018

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i oktober, og det handler selvfølgelig mest om regeringens klimaudspil, med særligt fokus på elbiler.

läs mer 2 Kommentarer

WestWind24

Et 24-timers elektrisk race omkring Ringkøbing fjord, på ren vindenergi! Genial idé af Jan Gintberg og Anders Agger ser dagens lys.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica September 2018

Det blev til 6 artikler på CleanTechnica og PlanetSave i september og denne gang har jeg været omkring så forskellige ting som roterende sejl på kæmpe fragtskibe og psykologien bag angsten for klimaforandringer.

läs mer 0 Kommentarer

Den mindst dødbringende olieudvindning

Tillykke Danmark! Vi kan nu bryste os af at være det land som udleder færrest planetdestruktive drivhusgasser ved udvinding af råolie. Så lad os da endelig blive ved med det!

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica August 2018

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica og PlanetSave i august. Det handler om verdensrekorder, lange ventetider og vejrdata.

läs mer 0 Kommentarer

Dansk elektrisk dragrace rekord

På en af de varme dage i juli var temperaturen med de danske fætre Hans-Henrik Thomsen og Glenn Ellegaard Nielsen alias True Cousins, idet 34 grader var den ideelle temperatur for deres batterier da de slog verdensrekorden i elektrisk dragrace på Mantorp Park i Sverige

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juli 2018

Det blev til 7 artikler på CleanTechnica i Juli, om alt fra såkaldt overbefolkning til energiforlig. PlanetSave er givet fri til lidt mere kontroversielle holdninger fra os skribenter. Så er du advaret. 

läs mer 0 Kommentarer

Earthtime

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke altid har haft lige meget håb for klodens fremtid, men det visuelle indtryk fra Earthtime.org har overbevist mig om, at vi helt sikkert vil klare den.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juni 2018

Det blev til 8 artikler på CleanTechnica i Juni, hvor det bl.a. kom til at handle om et elbilsprojekt der gik i vasken og et der ikke gik i vasken. Droner der flyver med insekter og en elcykel med enorm rækkevidde, samt en lille nuttet elscooter.

läs mer 1 Kommentarer

Bilens anden revolution

I 2025 vil alle nye biler der sælges være elektriske. I 2030 vil 95% af al persontransport foregår med autonome køretøjer. Sådan lyder spådommen fra Tony Seba. Det er nu 100 år siden en tilsvarende udvikling fandt sted.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Maj 2018

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i Maj. Vi snakker energipolitik, superbil med brændselscelle og bryllup med Jaguar

läs mer 0 Kommentarer

Lad computeren tage telefonen

Digitale assistenter bliver snart en del af din hverdag, men spørgsmålet er om du vil opdage det? For hvad nu hvis du ringer til dit forsikringsselskab og bliver mødt af en venlig stemme som forstår alt hvad du siger? Og hvad nu hvis den stemme ikke er et menneske? Telefonsamtsalen genopstår på ny!

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica April 2018

Det blev til 9 artikler på CleanTechnica i April. Vi snakker rent vand, sol, vind og selvfølgelig elbiler.

läs mer 0 Kommentarer

Bevidsthed som fatamorgana

En ting er at kunstig intelligens tager vores arbejde og risikerer at degradere mennesker til husdyr, i bedste fald. Noget helt andet er, at kunstig intelligens en gang for alle kan afsløre at bevidstheden er indbildt.

läs mer 1 Kommentarer

CleanTechnica Marts 2018

Det blev til 12 artikler på CleanTechnica i Marts. Denne gang handler det igen om elcykler, men også om køer, træer og så nogle vilde elektriske dragracere.

läs mer 0 Kommentarer

Håb

Verden er i hastig forandring. Det er mildest talt en udfordring at følge med. Vi stopfodres med nyheder om frygt, fremmedhad, protektionisme, krig og diplomatiske kriser. Men der er hele tiden noget helt nyt der ligger og lurer under overfladen. Lad os altid velkomme det vilde nye, for det kan blive vores redning.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Februar 2018

Det blev til 10 artikler på CleanTechnica i Februar. Denne gang handler det bl.a. om droner, el-cykler, solceller, mursten, brint og den nye Nissan Leaf.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Januar 2018

Det blev til 9 artikler fra min hånd på CleanTechnica i Januar. Det blev ved med at vælte inde med interessante nyheder, og alle på holdet havde travlt med at følge trop. Særligt rekord året 2017 for vindenergi i Danmark er interessant.

läs mer 0 Kommentarer

Zambia må vente

Det er det jeg altid har sagt: en hjemmeside med forældet information gør mere skade en gavn. Jeg har nu oplevet hvor ondt det kan gøre.

läs mer 3 Kommentarer

Andromeda

Sidste år gengav jeg 9 breve fra min afrikanske pap-bror Dixon. Han fik en søn helt tilbage i 1981, men trods næsten tusind sider med breve fra Dixon siden 1979, hørte vi først om sønnens eksistens i 2009. Dette er historien om ham: Andromeda

läs mer 0 Kommentarer

Kanariefuglen i kulminen

Tak for et fantastisk første år på Lifelike-bloggen! Det har været en helt utrolig indsigtsfuld rejse for mig, og det har kastet nogle muligheder af sig som jeg ikke havde set komme.

läs mer 0 Kommentarer

Autonomi

Selvkørende biler. Pakkepost med droner. Fuldautomatisk produktion. Plejerobotter. Når noget bliver udført uden menneskelig indblanding mangler vi faktisk en generel betegnelse for det. I mangel af bedre vil jeg blot kalde det autonomi. Det betyder jo egentlig selvbestemmelse hos mennesker, men snart skal vi vænne os til maskiner der tager deres egne beslutninger.

läs mer 0 Kommentarer

Brev fra Dixon april 1987

Den første eksamen er ikke gået ret godt for Dixon. Uddannelsessystemet i Kenya, og mange andre afrikanske lande på dette tidspunkt, har ikke det niveau som vi kender. Udover at han jævnligt får stjålet hans ting på skolen, må han også kæmpe med uduelige lærere.

läs mer 0 Kommentarer

Hvad er du bange for?

Hvad er du egentlig dybest set bange for? De forkerte ting - ifølge Søren Ekelund. Han foreslår at vi begynder med at løse de problemer der for færrest penge kan redde flest liv. Logisk? Døm selv.

läs mer 1 Kommentarer

Tesla har en plan

Da Tesla præsenterede Model 3 i marts 2016 gik hele bilbranchen i chok, og nu, hvor sværvægterne i panik har travlt med at vise prototyper frem for at hamle op med udsigten til hundrede tusinder af Model 3 på gaden inden udgangen af 2018, får de endnu en mavepuster af Tesla.

läs mer 0 Kommentarer

Brev fra Dixon oktober 1986

Det er lykkedes for Dixon at starte på et studie i Kenya. Han bor i starten hos os, men da vi rejser hjem til Danmark må han klare sig selv. Håbet vokser.

läs mer 0 Kommentarer

Ren teknologi

En af de mest anerkendte blogs i verden om grøn teknologi hedder CleanTechnica.com. I snart ti år har CleanTechnica formidlet nyheder og kommentarer fra den grønne industri. Nu har jeg fået lov til at bidrage med mit perspektiv. 

läs mer 0 Kommentarer

Mit perspektiv. Indholdet på disse sider reflekterer min subjektive perception af virkeligheden. Jeg vil gerne opfordre dig til at nære din egen nysgerrighed og lade dig inspirere til at styrke eller ændre dit eget perspektiv. Forståelse er nøglen.

Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk