CleanTechnica August 2021

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i august og der er elektriske to-hjulere for alle pengene, og så skal vi et smut til Zambia igen

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juli 2021

Det blev til 2 artikler på CleanTechnica i juli og som noget helt unikt besøger vi en boreplatform, inden den slags bliver historie.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juni 2021

Det blev til 1 artikel på CleanTechnica i juni

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Maj 2021

Det blev til 1 artikel på CleanTechnica i maj, men det er et eventyr...

läs mer 0 Kommentarer

Kryptovanvid

Hvad I alverden er det der foregår med kryptovalutaer? Det er jo bare digitale Matadorpenge, eller hvad? Og det bruger lige så meget strøm som Norge! Ja, og som julebelysningen i USA...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica April 2021

Det blev til 1 artikel på CleanTechnica i april og det handler KUN om elbiler, af god grund...

läs mer 0 Kommentarer

Tvivlens dag

Langfredag er tvivlens dag. Især hvis man ikke er religiøs.

läs mer 1 Kommentarer

CleanTechnica Marts 2021

Det blev til 2 artikler på CleanTechnica i marts. Mere om elbiler med trækkrog og sidste afsnit i historien om verden første elektriske rugbrød.

läs mer 0 Kommentarer

Energiboblen brister

Vi står overfor en omvæltning i verdens energiinfrastruktur som ikke er set mage til i 100 år. Lad os håbe vores socio-økonomiske systemer kan holde til det, så det ikke udløser krige.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Februar 2021

Det blev til 2 artikler på CleanTechnica i februar. Vi går fra det helt store projekt om en energi-ø i nordsøen til det helt lille projekt med at lyddæmpe en elbil. Begge projekter kan virke umulige, men det ene er indtil videre lykkedes.

läs mer 0 Kommentarer

Tesla køber Bitcoin

Tesla har købt for $1,5 milliarder Bitcoin. Ja, og? Hvis du ikke har aktier i Tesla kan du være ligeglad. Ellers bør du høre godt efter nu!

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Januar 2021

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i januar, og i denne første måned i et forhåbentligt dejligt nyt år (med tiden) handlede det mest om de nye danske bilafgifter og det stigende salg af elbiler.

läs mer 0 Kommentarer

Energi til alt og alle

Jeg har sagt det før, jeg siger det igen: Før du aner vil energi blive lige så billig som data. Og data er meget billig nu om dage. En forandring så omfattende er på vej, at den vil få alle andre globale samfundsstrukturelle begivenheder til at blegne i forhold til.

läs mer 0 Kommentarer

Trump snart ude

Hvem skulle have troet han ville holde så længe? Nu er det da heldigvis snart forbi, men jeg spørger mig selv: Hvorfor skulle det tage så lang tid før vi opdagede at kejseren ikke havde klæder på?

(Opdateret, af gode grunde, 7/1/2021)

läs mer 0 Kommentarer

Mål over middel

Målet helliger midlet, eller gør det? Jeg siger hellere: Sæt dig et mål, og find midlerne hen ad vejen, samtidig med at målet flytter sig.

läs mer 2 Kommentarer

CleanTechnica December 2020

Det blev til 2 artikler på CleanTechnica i december og det ville have været 3 hvis ikke det tog så pokkers lang tid at forklare det med de danske bilafgifter. Så der kommer en opfølgning i januar...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica November 2020

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i november, og denne gang handler det kun om elbiler, på godt og ondt...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Oktober 2020

Det blev kun til en enkelt artikel på CleanTechnica i oktober, til gengæld er det en vigtig en af slagsen. Hvad koster det egentlig at køre elbil? Få svaret.

läs mer 0 Kommentarer

Ja, det handler om Tesla - igen!

Nu bliver jeg sgu da nødt til snart at finde noget andet at tænke på, men hvad skal man gøre? Tesla er godt i gang med at blive verdens største virksomhed. Det skal man tage alvorligt! Og håbe at det ikke er løgn når Elon Musk siger at Tesla's mission er at skabe muligheden for at undgå menneskehedens undergang.

läs mer 1 Kommentarer

Ikke alle Tesla'er bliver dyrere

Ja, så er vi klar til at Tesla, endnu engang, bliver slagtet i Danmark. Det skete sidste gang da der kom afgifter på elbiler fra januar 2016, og nu ser det ud til at ske igen, men noget bliver ikke sagt...

läs mer 2 Kommentarer

CleanTechnica September 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i september. Den forbandede snak om bilafgifter i Danmark gør mig træt. Godt at der er noget elektrisk dragracing man kan pumpe adrenalin med imens!

läs mer 0 Kommentarer

Batteriet er nøglen

Det kommer til at tage lidt tid før det rigtig siver ind hvad der netop skete på Tesla's præsentation af deres nye batteriteknologi, men tag ikke fejl: Følgerne bliver til at tage og føle på!

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica August 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i august. Vi starter med et besøg i det vindblæste Thy og ender i en surrealistisk fremtid med biler der tankelæser!

läs mer 0 Kommentarer

Som et græsstrå i vinden

Hvad sker der når energi bliver så billigt at vi tænker lige så lidt på det som et græsstrå gør? Hvad tror du der overtager vores energiforsyning i sidste ende? Mekanik, eller kvantemekanik?

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juli 2020

Det blev til 9 artikler på CleanTechnica i juli. Vi starter med en lille opsang til Tesla, den danske klimalov får et boost, flere elektriske VW rugbrød skal på vejen, og vi ender i Afrika hvor distribueret grøn energi vil blive et ufatteligt stort marked.

läs mer 0 Kommentarer

TSLA > XOM

Tesla er netop gået forbi Exxon Mobil i markedsværdi. Det er især bemærkelsesværdigt fordi Tesla relativt set er et meget mindre energiselskab end oliegiganten. Vi er vidner til en moderne David og Goliat historie.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juni 2020

Det blev til 7 artikler på CleanTechnica i juni. Vi skal omkring ombygning af det gode gamle VW Rugbrød til eldrift, over den kommende nye danske kulstofskat, lidt mere om Tesla, og til at Mærsk beslutter at fjerne al CO2-udslip fra deres flåde.

läs mer 0 Kommentarer

Se lyset eller lev i skyggen

Jeg ved godt Toyota laver flere biler end Tesla, faktisk 10 x så mange årligt, men hvorfor mon Tesla er værdisat højere? Fordi Toyota og de andre mastodonter ubegribeligt nok ikke har set lyset.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Maj 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i maj, og det handler selvfølgelig lidt om Corona, men vi skal også i biffen med en Tesla!

läs mer 0 Kommentarer

Y oh Y

Tesla's populære sedan Model 3 har allerede revolutioneret bilverdenen, så er der, ud over størrelsen, andre grunde til at vente på den nye Model Y? Ja, for den er en ny revolution! Kan du vente, så vent! Og køb evt. en brugt Tesla mens du venter...

läs mer 1 Kommentarer

CleanTechnica April 2020

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i april. Vi skal ud at køre i sneen i en Koreansk elbil, vi tager en klimasnak med dronningen og en hyggesnak med min egen bil og til sidst en kæmpe opfordring til at holde op med at brænde kloden af!

läs mer 0 Kommentarer

Morbid Covid

Hvis jeg var statsminister, ville der ikke gå lang tid før jeg blev rullet i tjære og fjer og smidt ud af byen, når noget alvorligt som en pandemi ramte os...

läs mer 0 Kommentarer

Dronning, klima og høj blå himmel

Dronningen siger hun ikke er overbevist om at klimaforandringerne er menneskeskabte? Ikke desto mindre, så er det arbejdet med den grønne omstilling der mest effektivt får os på fode igen efter coronakrisen. Eksperter og organisationer vil have en grøn nødplan for genrejsning af Danmarks økonomi.

läs mer 2 Kommentarer

CleanTechnica Marts 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i marts, og i disse coronatider er det rart også at kunne nævne ting som klimalov, gamle rugbrød og aktier i stedet for toiletpapir!

läs mer 0 Kommentarer

4 historier som ikke går mainstream

Jeg kan ikke lade være med at forestille mig, at når historier som dem jeg nævner her bliver noget vi forarges over når vi nyder eftermiddagskaffen en stille søndag i Danmark, så er verden blevet et bedre sted, fordi de fik plads i mainstream...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Februar 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i februar og efter mange tusinde km i en Model 3 tegner der sig et billede af om dette virkelig er en bil der viser hvad fremtiden bringer.

läs mer 0 Kommentarer

Elbiler slår hårdt igennem

Det varer nok ikke så længe før det bliver uinteressant at skrive om elbilernes fremmarch, for det er nu det sker. Endelig. Elbilerne kommer. Det er sikkert og vist, når der reklameres for dem til Superbowl!

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Januar 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i januar og måneden står i rekordernes tegn. Desværre blev det rekordvarmt, men derudover slog Danmark rekord i sol og vind, og i antal solgte elbiler.

läs mer 0 Kommentarer

Hvorfor Tesla?

Der bliver skrevet ufattelig meget om Tesla, og som mange ved var jeg hooked fra starten, men hvorfor? Jeg kan selv blive i tvivl. Derfor vil jeg her prøve at ridse nogle mere eller mindre plausible forklaringer op.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica December 2019

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i december. Danmarks enestående klimalov er selvfølgelig det der betyder mest i denne måned, dette år, ja endda dette årti!

läs mer 0 Kommentarer

Mere er mindre

2019 rinder ud og vi tager fat på et nyt år som alene på cifrene ser smukt ud: "2020", og mon ikke vi vil kalde det "tyve-tyve" oftere end "to-tusinde-og-tyve"? 2019 var et særdeles mindeværdigt år for mig, hvor det for alvor gik op for mig at jo mere jeg finder ud af, jo mindre bliver jeg i det store billede

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica November 2019

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i november og den største er uden tvivl at Tesla Model 3 er kåret som årets bil i Danmark 2020! Og med alle de elbiler der kommer rullende er det kun passende at snakke om hvordan vi skal kunne lade dem alle op.

läs mer 0 Kommentarer

Cybertruck

Hvad får alle andre pickup trucks til at ligne prinsesse-kareter lakeret i pink neglelak? Tesla Cybertruck! Man kan synes hvad man vil, men nu kan du vaske bil med en stålbørste og WD-40...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Oktober 2019

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i oktober, og det handler om elbiler (igen!) og den nye klimalov! Kom nu ind i kampen Mette!! 

läs mer 0 Kommentarer

Greta

Greta Thunberg i dag, Severn Cullis-Suzuki for snart 3 årtier siden. Vurdér selv om verden står til at ændre...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica September 2019

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i september, og det kom selvfølgelig til at handle meget om det store bilshow i Frankfurt, hvor VW's nye elbil viser at det er nu det sker, det store skift! Og så lidt om energi, og kunst... 

läs mer 0 Kommentarer

Giganten Tesla

En ting er at Tesla spiller med musklerne på Nürburgring lige efter Porsche har slået banerekord med deres nye Taycan elbil. En anden er at Tesla ser ud til teknologisk at være så langt foran, at de ikke blot har kickstartet en ny æra i en gammel branche, men også kommer til at dominere den, for altid.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica August 2019

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica og PlanetSave. Rejsen til Zambia fylder meget i min bevidsthed, men der er også blevet plads til at filosofere over et ekstravagant stykke automobil.

läs mer 0 Kommentarer

50 år og langt igen

Jeg runder de 50 år i dag, og  jeg indser nu at jeg er gået fra at tro jeg til sidst vil forstå det hele, til at vide jeg aldrig vil kunne nå at forstå ret meget af noget som helst...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juli 2019

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica og PlanetSave. Det danske folketingsvalg har været noget særligt denne gang fra et grønt perspektiv. Vi kigger lidt på motorbøller, og så ser vi tilbage på en tur til Zambia inden en ny tager sin begyndelse...

läs mer 0 Kommentarer

Zambia i hjertet

Det lykkedes. Emil og jeg kom afsted, vi ankom, vi blev udfordret, og vi fik en tur som overgik vores vildeste forventninger.

läs mer 1 Kommentarer

Zambia på sinde

Så gør vi endnu et forsøg. Emil og jeg tager til Zambia på fredag. Udfordringen er ikke blot at komme afsted, men også at være der, fordi tørken har ramt landet hårdt.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juni 2019

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i juni måned.  Vi kommer omkring plast, elbiler, solceller på vand og bæredygtig fødevareproduktion. Det er i hvert fald ikke kedeligt!

läs mer 0 Kommentarer

Mit perspektiv. Indholdet på disse sider reflekterer min subjektive perception af virkeligheden. Jeg vil gerne opfordre dig til at nære din egen nysgerrighed og lade dig inspirere til at styrke eller ændre dit eget perspektiv. Forståelse er nøglen.

Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk