Batteriet er nøglen

Det kommer til at tage lidt tid før det rigtig siver ind hvad der netop skete på Tesla's præsentation af deres nye batteriteknologi, men tag ikke fejl: Følgerne bliver til at tage og føle på!

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica August 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i august. Vi starter med et besøg i det vindblæste Thy og ender i en surrealistisk fremtid med biler der tankelæser!

läs mer 0 Kommentarer

Som et græsstrå i vinden

Hvad sker der når energi bliver så billigt at vi tænker lige så lidt på det som et græsstrå gør? Hvad tror du der overtager vores energiforsyning i sidste ende? Mekanik, eller kvantemekanik?

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juli 2020

Det blev til 9 artikler på CleanTechnica i juli. Vi starter med en lille opsang til Tesla, den danske klimalov får et boost, flere elektriske VW rugbrød skal på vejen, og vi ender i Afrika hvor distribueret grøn energi vil blive et ufatteligt stort marked.

läs mer 0 Kommentarer

TSLA > XOM

Tesla er netop gået forbi Exxon Mobil i markedsværdi. Det er især bemærkelsesværdigt fordi Tesla relativt set er et meget mindre energiselskab end oliegiganten. Vi er vidner til en moderne David og Goliat historie.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juni 2020

Det blev til 7 artikler på CleanTechnica i juni. Vi skal omkring ombygning af det gode gamle VW Rugbrød til eldrift, over den kommende nye danske kulstofskat, lidt mere om Tesla, og til at Mærsk beslutter at fjerne al CO2-udslip fra deres flåde.

läs mer 0 Kommentarer

Se lyset eller lev i skyggen

Jeg ved godt Toyota laver flere biler end Tesla, faktisk 10 x så mange årligt, men hvorfor mon Tesla er værdisat højere? Fordi Toyota og de andre mastodonter ubegribeligt nok ikke har set lyset.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Maj 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i maj, og det handler selvfølgelig lidt om Corona, men vi skal også i biffen med en Tesla!

läs mer 0 Kommentarer

Y oh Y

Tesla's populære sedan Model 3 har allerede revolutioneret bilverdenen, så er der, ud over størrelsen, andre grunde til at vente på den nye Model Y? Ja, for den er en ny revolution! Kan du vente, så vent! Og køb evt. en brugt Tesla mens du venter...

läs mer 1 Kommentarer

CleanTechnica April 2020

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i april. Vi skal ud at køre i sneen i en Koreansk elbil, vi tager en klimasnak med dronningen og en hyggesnak med min egen bil og til sidst en kæmpe opfordring til at holde op med at brænde kloden af!

läs mer 0 Kommentarer

Morbid Covid

Hvis jeg var statsminister, ville der ikke gå lang tid før jeg blev rullet i tjære og fjer og smidt ud af byen, når noget alvorligt som en pandemi ramte os...

läs mer 0 Kommentarer

Dronning, klima og høj blå himmel

Dronningen siger hun ikke er overbevist om at klimaforandringerne er menneskeskabte? Ikke desto mindre, så er det arbejdet med den grønne omstilling der mest effektivt får os på fode igen efter coronakrisen. Eksperter og organisationer vil have en grøn nødplan for genrejsning af Danmarks økonomi.

läs mer 2 Kommentarer

CleanTechnica Marts 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i marts, og i disse coronatider er det rart også at kunne nævne ting som klimalov, gamle rugbrød og aktier i stedet for toiletpapir!

läs mer 0 Kommentarer

4 historier som ikke går mainstream

Jeg kan ikke lade være med at forestille mig, at når historier som dem jeg nævner her bliver noget vi forarges over når vi nyder eftermiddagskaffen en stille søndag i Danmark, så er verden blevet et bedre sted, fordi de fik plads i mainstream...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Februar 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i februar og efter mange tusinde km i en Model 3 tegner der sig et billede af om dette virkelig er en bil der viser hvad fremtiden bringer.

läs mer 0 Kommentarer

Elbiler slår hårdt igennem

Det varer nok ikke så længe før det bliver uinteressant at skrive om elbilernes fremmarch, for det er nu det sker. Endelig. Elbilerne kommer. Det er sikkert og vist, når der reklameres for dem til Superbowl!

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Januar 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i januar og måneden står i rekordernes tegn. Desværre blev det rekordvarmt, men derudover slog Danmark rekord i sol og vind, og i antal solgte elbiler.

läs mer 0 Kommentarer

Hvorfor Tesla?

Der bliver skrevet ufattelig meget om Tesla, og som mange ved var jeg hooked fra starten, men hvorfor? Jeg kan selv blive i tvivl. Derfor vil jeg her prøve at ridse nogle mere eller mindre plausible forklaringer op.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica December 2019

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i december. Danmarks enestående klimalov er selvfølgelig det der betyder mest i denne måned, dette år, ja endda dette årti!

läs mer 0 Kommentarer

Mere er mindre

2019 rinder ud og vi tager fat på et nyt år som alene på cifrene ser smukt ud: "2020", og mon ikke vi vil kalde det "tyve-tyve" oftere end "to-tusinde-og-tyve"? 2019 var et særdeles mindeværdigt år for mig, hvor det for alvor gik op for mig at jo mere jeg finder ud af, jo mindre bliver jeg i det store billede

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica November 2019

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i november og den største er uden tvivl at Tesla Model 3 er kåret som årets bil i Danmark 2020! Og med alle de elbiler der kommer rullende er det kun passende at snakke om hvordan vi skal kunne lade dem alle op.

läs mer 0 Kommentarer

Cybertruck

Hvad får alle andre pickup trucks til at ligne prinsesse-kareter lakeret i pink neglelak? Tesla Cybertruck! Man kan synes hvad man vil, men nu kan du vaske bil med en stålbørste og WD-40...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Oktober 2019

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i oktober, og det handler om elbiler (igen!) og den nye klimalov! Kom nu ind i kampen Mette!! 

läs mer 0 Kommentarer

Greta

Greta Thunberg i dag, Severn Cullis-Suzuki for snart 3 årtier siden. Vurdér selv om verden står til at ændre...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica September 2019

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i september, og det kom selvfølgelig til at handle meget om det store bilshow i Frankfurt, hvor VW's nye elbil viser at det er nu det sker, det store skift! Og så lidt om energi, og kunst... 

läs mer 0 Kommentarer

Giganten Tesla

En ting er at Tesla spiller med musklerne på Nürburgring lige efter Porsche har slået banerekord med deres nye Taycan elbil. En anden er at Tesla ser ud til teknologisk at være så langt foran, at de ikke blot har kickstartet en ny æra i en gammel branche, men også kommer til at dominere den, for altid.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica August 2019

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica og PlanetSave. Rejsen til Zambia fylder meget i min bevidsthed, men der er også blevet plads til at filosofere over et ekstravagant stykke automobil.

läs mer 0 Kommentarer

50 år og langt igen

Jeg runder de 50 år i dag, og  jeg indser nu at jeg er gået fra at tro jeg til sidst vil forstå det hele, til at vide jeg aldrig vil kunne nå at forstå ret meget af noget som helst...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juli 2019

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica og PlanetSave. Det danske folketingsvalg har været noget særligt denne gang fra et grønt perspektiv. Vi kigger lidt på motorbøller, og så ser vi tilbage på en tur til Zambia inden en ny tager sin begyndelse...

läs mer 0 Kommentarer

Zambia i hjertet

Det lykkedes. Emil og jeg kom afsted, vi ankom, vi blev udfordret, og vi fik en tur som overgik vores vildeste forventninger.

läs mer 1 Kommentarer

Zambia på sinde

Så gør vi endnu et forsøg. Emil og jeg tager til Zambia på fredag. Udfordringen er ikke blot at komme afsted, men også at være der, fordi tørken har ramt landet hårdt.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juni 2019

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i juni måned.  Vi kommer omkring plast, elbiler, solceller på vand og bæredygtig fødevareproduktion. Det er i hvert fald ikke kedeligt!

läs mer 0 Kommentarer

Befolkningseksplosionen blev en fuser

Siden 1960'erne har det været almindeligt at tro at overbefolkning truer selve menneskeheden. FN har længe haft tilgængelige data som viser det modsatte. Nu er det på tide at gøre op med myten og stå sammen om at løse de egentlige problemer.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Maj 2019

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i maj måned. Vi taler droner i Afrika, og valgkamp i Danmark, og så taler vi endelig noget personlig erfaring med Tesla Model 3, selvom det ikke er uden udfordringer...

läs mer 0 Kommentarer

Meningens oprindelse

Det er underligt som vi mennesker altid vil skille alting ad. Det er åbenbart nemmere end at prøve at se tingene i et større perspektiv. Tag med op i helikopteren og kik ned på dig selv.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica April 2019

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i april, og fordi så mange andre har skrevet om Tesla på det sidste, har jeg prøvet at undgå det, men prøv at se hvor Elon Musk's visionære universelle projekt alligevel sniger sig ind hist og her i mine artikler.

läs mer 0 Kommentarer

En anderledes satsning

Men hvorfor? Den er da dyr? Men på den lange bane... hvem ved?

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Marts 2019

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i marts, og jeg nåede dermed over 100 af slagsen, siden jeg startede for halvandet år siden! En enkelt provokerende sag på PlanetSave blev der også plads til... 

läs mer 0 Kommentarer

Ydmygelsen er total

Jeg begynder at tænke på om vi snart holder helt op med at snakke om hvor hurtigt en elbil accelererer i forhold til en benzinbil. Det er jo så pinligt det her, og helt ærlig, jeg skal alligevel have checket mit blodtryk før jeg sætter mig ind i sådan en...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Februar 2019

Det blev kun til en enkelt artikel på CleanTechnica fra mig i februar, men det blev til gengæld en fin optakt til den helt store nyhed her på den første forårsdag!

läs mer 0 Kommentarer

Harley-Davidson på elektroner

Hvad? En elektrisk Harley? Jo, den er god nok!

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Januar 2019

Det blev til 7 artikler på CleanTechnica i januar. Vi starter med en frisk lille brand i en vindmølle i vestjylland og ender med 20 el-busser i Roskilde, og en konstatering af at salget af elbiler i Danmark stiger. Så det går da den rigtige vej...

läs mer 0 Kommentarer

To monstre fra Illinois

Hvem tror på at det snart er slut med store forslugne pick-up trucks som Ford F-150 og SUV'er som Lincoln Navigator? Det gør Rivian fra Illinois USA. De to bæster R1T og R1S sætter alt til vægs i et hug.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica December 2018

Det blev til 5 artikler på CleanTechnica i december og det altoverskyggende emne blev selvfølgelig at Tesla's længe ventede Model 3 kom til Europa, og til Danmark! Den er lækker, men stadig dyr...

läs mer 0 Kommentarer

Orden i kaos

Tak for et helt utroligt år! Jeg fatter ikke hvordan jeg har fået tid til at skrive næsten et hundrede artikler i år, men der har åbenbart været noget at sige. Læserskaren er nu, primært takket være CleanTechnica.com, flere millioner!

läs mer 0 Kommentarer

Valget er dit

Lifelike handler jo om de ting der forandrer verden til det bedre, at livet kan blive godt, for os alle. Hvad kalder man det, når mennesker der er truet på livet af sygdom vælger at bruge situationen til at gøre livet bedre for andre? Heltemod!

läs mer 0 Kommentarer

Model 3 til Danmark

Så skete det endelig! Tesla Model 3 lander i Danmark. Kan ses i København 6 - 12 december.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica November 2018

Det blev til 5 artikler på CleanTechnica og PlanetSave i november, hvor vi taler om elbiler, satellitter og hvordan vi får styr på alle de indviklede energienheder

läs mer 0 Kommentarer

Menneskehedens hukomelsestab

For mellem 12.900 og 11.600 år siden oplevede planeten jorden dramatiske forandringer i klimaet, af civilisationsudslettende proportioner. Teorier om metoernedslag har været fremlagt. Nu har danske forskere fundet det første mulige krater under isen på Grønland

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Oktober 2018

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i oktober, og det handler selvfølgelig mest om regeringens klimaudspil, med særligt fokus på elbiler.

läs mer 2 Kommentarer

WestWind24

Et 24-timers elektrisk race omkring Ringkøbing fjord, på ren vindenergi! Genial idé af Jan Gintberg og Anders Agger ser dagens lys.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica September 2018

Det blev til 6 artikler på CleanTechnica og PlanetSave i september og denne gang har jeg været omkring så forskellige ting som roterende sejl på kæmpe fragtskibe og psykologien bag angsten for klimaforandringer.

läs mer 0 Kommentarer

Den mindst dødbringende olieudvindning

Tillykke Danmark! Vi kan nu bryste os af at være det land som udleder færrest planetdestruktive drivhusgasser ved udvinding af råolie. Så lad os da endelig blive ved med det!

läs mer 0 Kommentarer

Mit perspektiv. Indholdet på disse sider reflekterer min subjektive perception af virkeligheden. Jeg vil gerne opfordre dig til at nære din egen nysgerrighed og lade dig inspirere til at styrke eller ændre dit eget perspektiv. Forståelse er nøglen.

Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk