Mål over middel

Målet helliger midlet, eller gør det? Jeg siger hellere: Sæt dig et mål, og find midlerne hen ad vejen, samtidig med at målet flytter sig.

läs mer 2 Kommentarer

CleanTechnica December 2020

Det blev til 2 artikler på CleanTechnica i december og det ville have været 3 hvis ikke det tog så pokkers lang tid at forklare det med de danske bilafgifter. Så der kommer en opfølgning i januar...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica November 2020

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i november, og denne gang handler det kun om elbiler, på godt og ondt...

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Oktober 2020

Det blev kun til en enkelt artikel på CleanTechnica i oktober, til gengæld er det en vigtig en af slagsen. Hvad koster det egentlig at køre elbil? Få svaret.

läs mer 0 Kommentarer

Ja, det handler om Tesla - igen!

Nu bliver jeg sgu da nødt til snart at finde noget andet at tænke på, men hvad skal man gøre? Tesla er godt i gang med at blive verdens største virksomhed. Det skal man tage alvorligt! Og håbe at det ikke er løgn når Elon Musk siger at Tesla's mission er at skabe muligheden for at undgå menneskehedens undergang.

läs mer 1 Kommentarer

Ikke alle Tesla'er bliver dyrere

Ja, så er vi klar til at Tesla, endnu engang, bliver slagtet i Danmark. Det skete sidste gang da der kom afgifter på elbiler fra januar 2016, og nu ser det ud til at ske igen, men noget bliver ikke sagt...

läs mer 2 Kommentarer

CleanTechnica September 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i september. Den forbandede snak om bilafgifter i Danmark gør mig træt. Godt at der er noget elektrisk dragracing man kan pumpe adrenalin med imens!

läs mer 0 Kommentarer

Batteriet er nøglen

Det kommer til at tage lidt tid før det rigtig siver ind hvad der netop skete på Tesla's præsentation af deres nye batteriteknologi, men tag ikke fejl: Følgerne bliver til at tage og føle på!

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica August 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i august. Vi starter med et besøg i det vindblæste Thy og ender i en surrealistisk fremtid med biler der tankelæser!

läs mer 0 Kommentarer

Som et græsstrå i vinden

Hvad sker der når energi bliver så billigt at vi tænker lige så lidt på det som et græsstrå gør? Hvad tror du der overtager vores energiforsyning i sidste ende? Mekanik, eller kvantemekanik?

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juli 2020

Det blev til 9 artikler på CleanTechnica i juli. Vi starter med en lille opsang til Tesla, den danske klimalov får et boost, flere elektriske VW rugbrød skal på vejen, og vi ender i Afrika hvor distribueret grøn energi vil blive et ufatteligt stort marked.

läs mer 0 Kommentarer

TSLA > XOM

Tesla er netop gået forbi Exxon Mobil i markedsværdi. Det er især bemærkelsesværdigt fordi Tesla relativt set er et meget mindre energiselskab end oliegiganten. Vi er vidner til en moderne David og Goliat historie.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juni 2020

Det blev til 7 artikler på CleanTechnica i juni. Vi skal omkring ombygning af det gode gamle VW Rugbrød til eldrift, over den kommende nye danske kulstofskat, lidt mere om Tesla, og til at Mærsk beslutter at fjerne al CO2-udslip fra deres flåde.

läs mer 0 Kommentarer

Se lyset eller lev i skyggen

Jeg ved godt Toyota laver flere biler end Tesla, faktisk 10 x så mange årligt, men hvorfor mon Tesla er værdisat højere? Fordi Toyota og de andre mastodonter ubegribeligt nok ikke har set lyset.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Maj 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i maj, og det handler selvfølgelig lidt om Corona, men vi skal også i biffen med en Tesla!

läs mer 0 Kommentarer

Y oh Y

Tesla's populære sedan Model 3 har allerede revolutioneret bilverdenen, så er der, ud over størrelsen, andre grunde til at vente på den nye Model Y? Ja, for den er en ny revolution! Kan du vente, så vent! Og køb evt. en brugt Tesla mens du venter...

läs mer 1 Kommentarer

CleanTechnica April 2020

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i april. Vi skal ud at køre i sneen i en Koreansk elbil, vi tager en klimasnak med dronningen og en hyggesnak med min egen bil og til sidst en kæmpe opfordring til at holde op med at brænde kloden af!

läs mer 0 Kommentarer

Morbid Covid

Hvis jeg var statsminister, ville der ikke gå lang tid før jeg blev rullet i tjære og fjer og smidt ud af byen, når noget alvorligt som en pandemi ramte os...

läs mer 0 Kommentarer

Dronning, klima og høj blå himmel

Dronningen siger hun ikke er overbevist om at klimaforandringerne er menneskeskabte? Ikke desto mindre, så er det arbejdet med den grønne omstilling der mest effektivt får os på fode igen efter coronakrisen. Eksperter og organisationer vil have en grøn nødplan for genrejsning af Danmarks økonomi.

läs mer 2 Kommentarer

CleanTechnica Marts 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i marts, og i disse coronatider er det rart også at kunne nævne ting som klimalov, gamle rugbrød og aktier i stedet for toiletpapir!

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Februar 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i februar og efter mange tusinde km i en Model 3 tegner der sig et billede af om dette virkelig er en bil der viser hvad fremtiden bringer.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Januar 2020

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i januar og måneden står i rekordernes tegn. Desværre blev det rekordvarmt, men derudover slog Danmark rekord i sol og vind, og i antal solgte elbiler.

läs mer 0 Kommentarer

Hvorfor Tesla?

Der bliver skrevet ufattelig meget om Tesla, og som mange ved var jeg hooked fra starten, men hvorfor? Jeg kan selv blive i tvivl. Derfor vil jeg her prøve at ridse nogle mere eller mindre plausible forklaringer op.

läs mer 0 Kommentarer
Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk