CleanTechnica December 2018

Det blev til 5 artikler på CleanTechnica i december og det altoverskyggende emne blev selvfølgelig at Tesla's længe ventede Model 3 kom til Europa, og til Danmark! Den er lækker, men stadig dyr...

läs mer 0 Kommentarer

Orden i kaos

Tak for et helt utroligt år! Jeg fatter ikke hvordan jeg har fået tid til at skrive næsten et hundrede artikler i år, men der har åbenbart været noget at sige. Læserskaren er nu, primært takket være CleanTechnica.com, flere millioner!

läs mer 0 Kommentarer

Valget er dit

Lifelike handler jo om de ting der forandrer verden til det bedre, at livet kan blive godt, for os alle. Hvad kalder man det, når mennesker der er truet på livet af sygdom vælger at bruge situationen til at gøre livet bedre for andre? Heltemod!

läs mer 0 Kommentarer

Model 3 til Danmark

Så skete det endelig! Tesla Model 3 lander i Danmark. Kan ses i København 6 - 12 december.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica November 2018

Det blev til 5 artikler på CleanTechnica og PlanetSave i november, hvor vi taler om elbiler, satellitter og hvordan vi får styr på alle de indviklede energienheder

läs mer 0 Kommentarer

Menneskehedens hukomelsestab

For mellem 12.900 og 11.600 år siden oplevede planeten jorden dramatiske forandringer i klimaet, af civilisationsudslettende proportioner. Teorier om metoernedslag har været fremlagt. Nu har danske forskere fundet det første mulige krater under isen på Grønland

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Oktober 2018

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica i oktober, og det handler selvfølgelig mest om regeringens klimaudspil, med særligt fokus på elbiler.

läs mer 2 Kommentarer

WestWind24

Et 24-timers elektrisk race omkring Ringkøbing fjord, på ren vindenergi! Genial idé af Jan Gintberg og Anders Agger ser dagens lys.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica September 2018

Det blev til 6 artikler på CleanTechnica og PlanetSave i september og denne gang har jeg været omkring så forskellige ting som roterende sejl på kæmpe fragtskibe og psykologien bag angsten for klimaforandringer.

läs mer 0 Kommentarer

Den mindst dødbringende olieudvindning

Tillykke Danmark! Vi kan nu bryste os af at være det land som udleder færrest planetdestruktive drivhusgasser ved udvinding af råolie. Så lad os da endelig blive ved med det!

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica August 2018

Det blev til 4 artikler på CleanTechnica og PlanetSave i august. Det handler om verdensrekorder, lange ventetider og vejrdata.

läs mer 0 Kommentarer

Dansk elektrisk dragrace rekord

På en af de varme dage i juli var temperaturen med de danske fætre Hans-Henrik Thomsen og Glenn Ellegaard Nielsen alias True Cousins, idet 34 grader var den ideelle temperatur for deres batterier da de slog verdensrekorden i elektrisk dragrace på Mantorp Park i Sverige

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juli 2018

Det blev til 7 artikler på CleanTechnica i Juli, om alt fra såkaldt overbefolkning til energiforlig. PlanetSave er givet fri til lidt mere kontroversielle holdninger fra os skribenter. Så er du advaret. 

läs mer 0 Kommentarer

Earthtime

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke altid har haft lige meget håb for klodens fremtid, men det visuelle indtryk fra Earthtime.org har overbevist mig om, at vi helt sikkert vil klare den.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Juni 2018

Det blev til 8 artikler på CleanTechnica i Juni, hvor det bl.a. kom til at handle om et elbilsprojekt der gik i vasken og et der ikke gik i vasken. Droner der flyver med insekter og en elcykel med enorm rækkevidde, samt en lille nuttet elscooter.

läs mer 1 Kommentarer

Bilens anden revolution

I 2025 vil alle nye biler der sælges være elektriske. I 2030 vil 95% af al persontransport foregår med autonome køretøjer. Sådan lyder spådommen fra Tony Seba. Det er nu 100 år siden en tilsvarende udvikling fandt sted.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Maj 2018

Det blev til 3 artikler på CleanTechnica i Maj. Vi snakker energipolitik, superbil med brændselscelle og bryllup med Jaguar

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica April 2018

Det blev til 9 artikler på CleanTechnica i April. Vi snakker rent vand, sol, vind og selvfølgelig elbiler.

läs mer 0 Kommentarer

Bevidsthed som fatamorgana

En ting er at kunstig intelligens tager vores arbejde og risikerer at degradere mennesker til husdyr, i bedste fald. Noget helt andet er, at kunstig intelligens en gang for alle kan afsløre at bevidstheden er indbildt.

läs mer 1 Kommentarer

CleanTechnica Marts 2018

Det blev til 12 artikler på CleanTechnica i Marts. Denne gang handler det igen om elcykler, men også om køer, træer og så nogle vilde elektriske dragracere.

läs mer 0 Kommentarer

Håb

Verden er i hastig forandring. Det er mildest talt en udfordring at følge med. Vi stopfodres med nyheder om frygt, fremmedhad, protektionisme, krig og diplomatiske kriser. Men der er hele tiden noget helt nyt der ligger og lurer under overfladen. Lad os altid velkomme det vilde nye, for det kan blive vores redning.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Februar 2018

Det blev til 10 artikler på CleanTechnica i Februar. Denne gang handler det bl.a. om droner, el-cykler, solceller, mursten, brint og den nye Nissan Leaf.

läs mer 0 Kommentarer

CleanTechnica Januar 2018

Det blev til 9 artikler fra min hånd på CleanTechnica i Januar. Det blev ved med at vælte inde med interessante nyheder, og alle på holdet havde travlt med at følge trop. Særligt rekord året 2017 for vindenergi i Danmark er interessant.

läs mer 0 Kommentarer

Zambia må vente

Det er det jeg altid har sagt: en hjemmeside med forældet information gør mere skade en gavn. Jeg har nu oplevet hvor ondt det kan gøre.

läs mer 3 Kommentarer

Andromeda

Sidste år gengav jeg 9 breve fra min afrikanske pap-bror Dixon. Han fik en søn helt tilbage i 1981, men trods næsten tusind sider med breve fra Dixon siden 1979, hørte vi først om sønnens eksistens i 2009. Dette er historien om ham: Andromeda

läs mer 0 Kommentarer
Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk