Menneskehedens hukomelsestab

For mellem 12.900 og 11.600 år siden oplevede planeten jorden dramatiske forandringer i klimaet, af civilisationsudslettende proportioner. Teorier om metoernedslag har været fremlagt. Nu har danske forskere fundet det første mulige krater under isen på Grønland

Ifølge iskerneboringer oplevede jorden nogle voldsomme temperaturudsving i perioden for 12.900 til 11.600 år siden. Mange teorier har været fremme om dette fænomen, men historiker Randall Carlson og forfatter Graham Hancock har fx. forklaret hvordan de tror det har noget med et eller flere meteornedslag på den nordlige halvkugle at gøre. Nu er det første bevis på denne teori måske fundet.

 

For mellem 12.000 til 35.000 år siden (den præcise dateringen arbejdes der stadig på) skete der noget ufatteligt voldsomt. I et fjernt område i nordvestgrønland har et internationalt hold af videnskabsmænd gjort en fantastisk opdagelse, begravet under en kilometer is. Det er et meteorkrater, 300 meter dybt og større end Paris. Det er resultatet af nedslaget af en jernholdig meteor med en diameter på 1 km. Det er et af de 25 største kendte kratere på jorden, og det første der er fundet under planetens is. Forskerne opdagede krateret i juli 2015, da de undersøgte et nyt kort over topografien under Grønlands indlandsis. Kortet gør brug af radar-data primært fra operation IceBridge, en igangværende NASA-luftbåren mission for at spore ændringer i isen.

 

Fundet er enestående, fordi det ud over temperaturændringerne i perioden, kan forklare voldsomme havniveaustigninger på op til 100 meter. Nok til at udslette enhver spirende civilisation på det pågældende tidspunkt. Man kommer uvægerligt til at tænke på sagn om Atlantis og Noahs ark, som blot er to af mange sagn og myter med oversvømmelse som tema. Måske viser det sig at disse historier ikke er opdigtede, men faktiske spor af menneskehedens hukommelsestab fra en svundne civilisationer.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0
Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk