Brev fra Dixon april 1987

Den første eksamen er ikke gået ret godt for Dixon. Uddannelsessystemet i Kenya, og mange andre afrikanske lande på dette tidspunkt, har ikke det niveau som vi kender. Udover at han jævnligt får stjålet hans ting på skolen, må han også kæmpe med uduelige lærere.

läs mer 0 Kommentarer

Brev fra Dixon oktober 1986

Det er lykkedes for Dixon at starte på et studie i Kenya. Han bor i starten hos os, men da vi rejser hjem til Danmark må han klare sig selv. Håbet vokser.

läs mer 0 Kommentarer

Brev fra Dixon marts 1985

Hvor svært kan det være at få et pas som statsborger i sit eget land? Hvis du er fattig er det næsten umuligt. Dixon har droppet planerne om at tage til Danmark, men vil mødes med min mor i Kenya i stedet for.

läs mer 0 Kommentarer

Brev fra Dixon september 1984

Dixon har fået arbejde på hans fætters landbrug. Hans håb er at tjene penge nok til at kunne rejse til Danmark og få sig en uddannelse. Men som altid er udfordringer så store, at han må prøve at glemme hvor urealistisk det er, for ikke at fortvivle.

läs mer 0 Kommentarer

Brev fra Dixon september 1983

Dixon ender med at finde arbejde i Lusaka, men det går ikke helt som han havde håbet. Ungdommens uskyldighed forsvinder som dug for solen, og den barske virkelighed i et fattigt land giver ar på hans kun 21 år gamle sjæl.

läs mer 0 Kommentarer

Brev fra Dixon juli 1982

Som 20-årig er Dixon's brevveksling med mine bedsteforældre i Danmark veletableret. Han lægger ikke fingre imellem når han beskriver den barske dagligdag i hovedstaden, hvor han i første omgang prøver at finde arbejde.

läs mer 0 Kommentarer

Brev fra Dixon juni 1981

Dixon er nu 19 år, og han skriver tit til mine bedsteforældre i Danmark. De sætter meget pris på denne kontakt, og kvitterer denne gang med en flot gave.

läs mer 0 Kommentarer

Brev fra Dixon april 1980

Han er nu blevet 18 år, og hans erfaring med at skrive breve til Danmark, skal vise sig at blive starten på et livsværk. Han havde heller ikke regnet med at han skulle sidde der i Zambia og læse H. C. Andersen.

läs mer 0 Kommentarer

Brev fra Dixon december 1979

Da hun, sammen med sine to børn, var kommet til hans landsby for at arbejde, skrev han sine første breve til hendes forældre. Han var kun sytten år og fuldstændig ukritisk i sin begejstring overfor den voksne kvinde fra Europa han lige havde lært at kende.

läs mer 0 Kommentarer
Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk