Brev fra Dixon april 1980

Han er nu blevet 18 år, og hans erfaring med at skrive breve til Danmark, skal vise sig at blive starten på et livsværk. Han havde heller ikke regnet med at han skulle sidde der i Zambia og læse H. C. Andersen.

Denne historie er en autentisk fortælling fra Afrika baseret på håndskrevne breve fra en landsbybeboer i Zambia.

Hans breve har et omfang af næsten tusind tæt skrevne sider og skildrer hans liv over en tredive års periode.

Denne serie gengiver udvalgte breve, oversat til dansk, fra årene 1979 til 2010. Den samlede historie, på engelsk, kan læses i bogen "The Father of Andromeda".

Nogle navne er ændret, og historien kan betragtes som fiktion baseret på virkelige hændelser.

Vi er nu nået til 1980. Jeg har endnu til gode at møde Dixon selv, men hans færden i min mor og søsters hjem i Mapanza gør et stort indtryk på både hans og min familie.


Mapanza

 

1. April 1980

Kære Hr. og Fru Green,

Mange tak for venligheden at sende mig denne dejlige bog Eventyr, af H.C. Andersen som levede 1802 - 75. Jeres brev var let at forstå og jeg læste det smilende, som om jeg sad og talte direkte med jer. Det er venligt af jer at huske en som mig i Afrika, en der kæmper i en voldsom tid i denne verden af videnskab og teknologi. Jeg har modtaget jeres dejlige gave med stor glæde.

 

Jeg har fundet ud af at historierne fra livet i Danmark for 100 år siden skildrer den store forskel mellem rig og fattig, som i “Portnerens søn” eller “Gartneren og Herskabet”. Det var virkelig interessant. Jeg synes at historierne er meget humoristiske, som fortæller hvor svært det er at kombinere intelligens og følelser, videnskab og kunst, som i “Marionetspilleren”. Jeg fandt mange interessante eventyr om kærlighed: “Den uartige Dreng” - kærlighedens Gud - ham vi alle skal møde før eller siden! Og “Snemanden”, som længes i sit hjerte efter ovnen i det varme hus. Og den skønne “Hvad fatter gør er altid det rigtige” er en af de mest interessante historier jeg hidtil har læst. Når jeg tænker på den historie kommer jeg til at le, og jeg føler mig ikke mere som en fremmed. Jeg har fundet ud af at mennesker er ens indeni over hele verden. Jeg takker jer for at have sendt mig denne meget interessante bog.

 

Blot et par linier for at lade jer vide, at jeg bestod min eksamen i slutningen af 1979, og næste år vil jeg færdiggøre mine fem år på St. Marks Secondary School. Derefter vil jeg gerne studere på universitetet. Jeg vil gerne være læge.


Dixon Kelvin Chimuka Sikabota

 


Skriv en kommentar

Kommentarer: 0
Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk