WestWind24

Et 24-timers elektrisk race omkring Ringkøbing fjord, på ren vindenergi! Genial idé af Jan Gintberg og Anders Agger ser dagens lys.

Eftersom det var min favorit komiker Jan Gintberg der i en radioudsendelse begyndte at tale om elektrisk ræs rundt om Ringkøbing fjord, troede jeg selvfølgelig det var en joke, men nej! Den er god nok. I årevis har Jan Gintberg og journalist Anders Agger, de to folkekære skærmtrolde, kredset omkring en idé om et kæmpe internationalt event med et 24-timers elbils racerløb i vestjylland.

 

Da de to endelig tog sig sammen og præsenterede idéen for borgmesteren og kommunaldirektøren i Ringkøbing-Skjern kommune, troede de at de i bedste fald ville få et overbærende træk på skulderen, men nej, det blev straks besluttet at finde midler til at ansætte en projektleder. Når en sådan er fundet, bliver det undersøgt til bunds om idéen kan bære. Det håber jeg den kan!

 

I grove træk går det ud på at fabrikanter, race-teams, private, og andre kan stille med et køretøj, få en kvote på 5000 kWh ren vindstrøm, og så ellers se hvem der kommer længst på 24 timer ad en rute på ca. 100 km rundt om Ringkøbing fjord.

 

Fra pressematerialet:

Der er et vestjysk mundheld, der lyder: ”Intet kommer af sig selv, bortset fra vestenvinden. Mundheldet udtrykker på underfundig vis, at man skal udfordre status quo, hvis man vil fremme de idéer, som skubber det enkelte individ og hele samfundet op ad udviklingsstigen. Og det er netop, hvad en driftig maskinmester i Lem gjorde i 1970’erne, da han på et bagtæppe af en international energikrise grundlagde det, vi i dag kender som vindmølleeventyret Vestas. Nu er det tid til at der skubbes til status quo igen.

Ét af vor klodes mest presserende spørgsmål er: "Hvordan udvikler og optimerer vi en fossilfri transportsektor?" Og det naturlige svar er: "Ved at skabe innovation gennem faglig og relevant kappestrid".

WestWind24 skal medvirke til at finde løsninger og svar. Det vil ske ved at skubbe til nøgleaktørernes innovationskraft gennem konkurrence og ved at interessere et globalt publikum for det unikke løsningsgalleri, løbet vil udgøre.

WestWind24 er et elbilrace i absolut international topklasse, som tiltrækker de mest innovative producenter af eldrevne køretøjer og de vigtigste interessenter inden for grøn, elektrificeret transport.

Vi aner nu en fremtidig fossilfri infrastruktur indenfor person- og varetransport og WestWind24 skal være stedet, hvor konturerne tegnes Med en blanding af prestigiøs konkurrence og folkemøde bliver eventen en trykkoger for idegenerering gennem konkurrence, præsentationer, samtaler og vidensdeling.

Kernen i WestWind24 er et 24-timers etapeløb, hvor deltagerne konkurrerer i simultant kørende discipliner, der er relevante for udviklingen af fremtidens grønne transport.

Der dystes fx i induktions- og plug-in-opladningskategorierne, hvilket på sigt vil være med til at afgøre, hvilken teknologi der har evnen til at skabe en global standard Der dystes også i udholdenhed og rækkevidde med mindst mulig joule-input, hvor hvert team tildeles et passende antal enheder med krav om gennemførelse af samtlige 24 timer.

Udover evnen til længst rækkevidde og udholdenhed indgår der i WestWind24 også følgende elementer:

- Seere og publikum vil kunne opleve flamboyante, eldrevne køretøjer og fartøjer rundt om og i Ringkøbing Fjord, når der konkurreres på accelerationsevne og hurtighed.

- Seere og publikum vil opleve komplekse baner, hvor de førende producenter indenfor førerløse køretøjers nyeste og kommende modeller konkurrerer.

- Som optakt til WestWind24-løbet vil el-køretøjer blande sig med den øvrige trafik langs den 105 km lange rute rundt om Ringkøbing Fjord, mens kørerne af større virksomheders vognparker med transmitterede rådgiveres råd, dyster om en samlet optimal kørsel.

 

Det er konturerne for et internationalt race og symposium, og der forestår nu et professionaliserings- og organiseringsarbejde.

Ringkøbing-Skjern Kommune har fundet midler til at ansætte en projektleder over et par år, som kan udvikle og modne projektet

Det er afgørende, at projektet i udviklingsfasen og siden i gennemførelsesfasen bliver til et samarbejdsprojekt med fx energisektoren, elbilproducenter, forsknings- institutioner og mange andre for at kunne realisere de storstilede ambitioner bag projektet.

Tak for kaffe! Så er det nu du skal til tasterne, hvis det er dig der er den projektleder de leder efter. Og ellers så er det med at finde ud af hvordan du kan deltage! Det er jo virkelighedens Bjergkøbing Grand Prix det her! Asfalt i strimler, men uden en dråbe brændstof.

Jeg kan næsten ikke vente...


Skriv en kommentar

Kommentarer: 0
Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk