TSLA > XOM

Tesla er netop gået forbi Exxon Mobil i markedsværdi. Det er især bemærkelsesværdigt fordi Tesla relativt set er et meget mindre energiselskab end oliegiganten. Vi er vidner til en moderne David og Goliat historie.

Dette er i sandhed historisk. Eller rettere kan vise sig at blive historisk. Tesla's markedsværdi kan nemlig stadig nå at falde lidt igen, hvis ikke dette kun 17 år gamle selskab laver overskud i andet kvartal. Det virker dog usandsynlig, da Tesla sælger alt hvad de kan nå at få af samlebåndet trods pandemien. Det er helt uset.

Tesla, som vi lige skal huske mere er et energiselskab end en bilfabrikant, er netop gået forbi Exxon Mobil i markedsværdi. Tesla er i voldsom vækst. Exxon Mobil er i stabilt fald. 

Dette markerer et paradigmeskift i energisektoren, og selvom det i praksis vil tage lang tid før vi ikke længere kan huske hvad vi brugte olie til, så er der et meget hurtigt psykologisk skifte i gang. Grøn energi er nu for alvor "big business" og ingen rynker på næsen af solceller, vindmøller, batterier og elbiler længere. Det vil svare til stadig at sige at internettet er en døgnflue (ja, det var der faktisk nogle der troede engang!).

Se godt på kurverne endnu engang. Exxon Mobil er dykket under $200 milliarder og Tesla har kæmpet sig over. Fossil-æraen er lige om lidt forbi. Vi gør klar til en hård landing...

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0
Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk