Kryptovanvid

Hvad I alverden er det der foregår med kryptovalutaer? Det er jo bare digitale Matadorpenge, eller hvad? Og det bruger lige så meget strøm som Norge! Ja, og som julebelysningen i USA...

Det er imponerende som kryptovaluta kan dele vandene. Den ene lejr mener det er det glade vanvid. Den anden lejr mener det er den absolute fremtid i repræsentation af værdi. Og alle er tilsyneladende i tvivl om hvor meget energi der bruges i de systemer der "graver" efter krypto-enheder. Der er heller ikke mange der ved at tocifrede procenter af energien fra olieindustrien går tabt i de såkaldte flares, men det taler vi jo ikke om...

 

Og nu kommer Tesla's Elon Musk så med denne "kryptiske" melding, som har fået verden til at diskutere kryptovaluta mere end nogensinde. Inklusive nu også undertegnede. Det er kun et par måneder siden Tesla købte Bitcoin for ca. 1,5 mia. dollar.

 

Elon Musk's Tweet 13/5/2021:

 

Her vil jeg ikke fokusere så meget på hvad kryptovaluta er og hvad det kan bruges til, men blot fremhæve en eneste detalje i Elon's udtalelse: "Tesla vil ikke sælge nogle Bitcoin og vi vil bruge dem til transaktioner lige så snart minering overgår til mere bæredygtige energi."

 

Så Elon vil sætte sig ned og vente på at dette problem løser sig selv? Tja, det siges at 75% af energien der bruges til krypto-minering allerede er bæredygtig, men næ nej, det er ikke nok, og der er intet tilfældigt i det han siger. Nu har han rørt i gryden med dette Tweet og skaffet sig nok omtale til at det vil komme som et kæmpe chok for alle når han viser at han, via Tesla og SpaceX, vil producere og levere løsningen selv (indkøbte enheder, som fx batterier fra Panasonic udeladt her):

 

Grundlæggende enheder: 

Solceller (Tesla design og produktion i maksimal opskalering)

Battericeller (Tesla design og produktion i begyndende opskalering)

Computerchips (Tesla design, primært ekstern produktion)

Elmotorer (Tesla design og produktion i maksimal opskalering)

Software (Tesla design)

 

Sammensatte enheder:

Satellitter (SpaceX design og produktion i maksimal opskalering)

Biler (Tesla design og produktion i maksimal opskalering)

Batteripakker (Tesla design og produktion i maksimal opskalering)

Solcellesystemer (Tesla design og produktion i maksimal opskalering)

 

Navn og funktion:

Starlink - Tusindvis af minisatellitter udstyret med solceller, laser-kommunikation og computerkraft nok til at give optimal internetforbindelse til hele jordens overflade, og håndtere transaktioner og minering med kryptovaluta med overskuds-solenergi.

Tesla - Millioner af biler, hvoraf flere og flere bliver selvkørende over tid, der leverer transport til en stadigt lavere pris pr. km, og som har computerkraft nok til at håndtere transaktioner og minering af kryptovaluta med overskuds-energi.

Powerwall, Powerpack og Megapack - Millioner af husstands og kommercielle batterisystemer der bidrager til et hidtil uset stabilt og robust elnet, og som har rigelig computerkraft til både at håndtere leverancer og handelstransaktioner af elektricitet mellem køber og sælger, og, ja du gættede det, som kan håndtere transaktioner og minering af kryptovaluta med overskuds-energi.

Solar Roof og solpaneler - Kilden til al denne energi er solen, og formidlingen foregår med fotovoltaisk uforgængelig og miljøvenlig teknologi. Solen leverer kontinuerligt 26.000 terawatt energi til jordens overflade, og pt. bruger menneskeheden samlet 16 terawatt på alle aktiviteter. Det er blot at gribe ud og samle den energi op vi har brug for, rigeligt til at håndtere transaktioner og minering af kryptovaluta.

 

Dertil kommer al den software der binder systemerne sammen, udviklet af Tesla og SpaceX selv.

 

Fik du fat i at det med at håndtere kryptovaluta var et biprodukt? Er kryptovaluta retfærdigt, demokratisk, sikkert, fornuftigt, rent? Det må du selv læse op på. Men her en lille udfordring til dig: Du har et meget gammelt frimærke som du mener kunne være mange penge værd. Du går til frisøren og bliver klippet. Det koster 300 kr. Du spørger frisøren om du kan betale med frimærket? Frisøren har set et frimærke mage til og han ved at frimærket er mindst 300 kr værd. Frisøren accepterer. Du har nu lækkert hår og er blevet en smule fattigere, uden at bruge en krone...

 

Ingen andre firmaer i verden har taget munden så fuld som Tesla og SpaceX, og de har så travlt at man skulle tro de havde konkurrenter lige i hælene. Det har de ikke... de mener blot det haster...

 

Elon er ikke så dum som han nogle gange lyder...

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0
Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk