Tesla indtager Danmark

For et år siden rullede de første Tesla biler produceret i Europa ud af en stor fabrik i Berlin. Mange af dem havner i Danmark. Rigtig mange.

 

Tesla vil bygge 20 millioner biler pr. år fra 2030. Lyder det tosset? Så tænk på at de i år vil bygge ca. 2 millioner, og at de i 2020 byggede 500.000. Og så er de ikke engang begyndt at bygge deres billige model endnu...

 

Jeg skrev for et år siden: "Jo, men hvorfor skal en Tesla være SÅ dyr? Fordi det ikke er rimeligt at lade kunder vente i over et år. Det er indtil videre KUN derfor. Hvad ville du selv gøre, hvis dit produkt var så eftertragtet?"

 

Nu har Berlin-fabrikken så rundet 5000 enheder pr. uge. Texas-fabrikken har rundet 4000 pr. uge. Så Tesla har valgt at sætte priserne voldsomt ned, og det har resulteret i det du ser fra Danske Bilimportørers statistik herunder. Hvem skulle have troet det? Tesla slår VW. Det er sandelig nye tider.

 

Tesla Model Y er nu den bedst sælgende bil i Danmark i første kvartal 2023 med 4702 enheder. Peugeot 208 ligger på en fjern andenplads med 1773 enheder.

 

Næste år ruller de første af den billige model ud fra den enorme nye fabrik der bygges i Mexico, og rygtet siger at Berlin og Shanghai vil bygge den samme model kort tid efter. Dette er kun begyndelsen...


Kilder:

bilimp.dk

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0
Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk