Befolkningseksplosionen blev en fuser

Siden 1960'erne har det været almindeligt at tro at overbefolkning truer selve menneskeheden. FN har længe haft tilgængelige data som viser det modsatte. Nu er det på tide at gøre op med myten og stå sammen om at løse de egentlige problemer.

Nu ser det endelig ud til at mange års statistik er ved at blive accepteret. Verden bliver ikke kvalt i overbefolkning. Som Ingeniøren skriver det i dag: "Tallene ligner meget dem, FN’s demografer tidligere har offentliggjort, og tendensen er stadig, at befolkningstallet stiger i et stadigt lavere tempo." (min fremhævelse)

 

Ja, lavere tempo!

 

Ingeniøren skriver videre:

 "I 1990 fik verdens kvinder i gennemsnitligt 3,2 børn, men i år er det samme tal kun 2,5 børn per kvinde. FN’s prognoser forudsiger, at fertiliteten i 2050 vil være faldet til det endnu lavere 2,2 børn per kvinde."

 

Det er ret vildt, for der skal 2,1 barn til i gennemsnit for at opretholde et befolkningstal.

 

Nu afdøde og højt respekterede statistik-gøgler Hans Rosling troede på at verdens befolkning vil toppe ved 11 milliarder. FN spår 9,7 milliarder i 2050 og 10,9 milliarder i 2100. I 2017 skrev jeg om disse tal, og det er værd at genlæse.

 

Nu drejer det sig om at vi forstår at vi er i samme båd, og måske bliver det nemmer nu hvor det står lysende klart at vi ikke skal gå til grunde i en befolkningseksplosion. Lad os droppe al snak om identitetspolitik og forstumme al stammeretorik og indse at vi er en lille gruppe mennesker på en sart lille planet i det uendelige rum, som nok skulle kunne finde ud af at stå skulder ved skulder og løse de problemer vi står overfor, inden de bliver uløselige. Det er bare med at komme igang!

Det er underligt at tænke på vi er over dobbelt så mange nu som for 70 år siden, men er vi så også blevet dobbelt så kloge? Lad os håbe at der nu - trods alt - er flere chancer for, at der findes mennesker derude der tør tage kampen op og føre an med at løse de problemer vi reelt har. Overbefolkning er i hvert fald ikke et af problemerne i fremtiden.


Kilder:

https://ing.dk/artikel/kursen-ligger-fast-vi-bliver-97-milliarder-2050-226750

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0
Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk