Red planeten

Det er en stor fornøjelse for mig at være inviteret til at skrive på endnu en blog der tager klima og miljø alvorligt. Planetsave.com er et sted hvor alt fra solceller til kunstig kød bliver diskuteret. 

Som læsere af denne blog ved, så tyr jeg nogle gange til nogle skæve betragtninger om klima og miljø. Som fx når jeg prøver at beregne hvor mange træer vi skal plante for at suge den ekstra CO2 op som vi belaster vores planet med.

Ovre på Planetsave.com er det rart at kunne arbejde med at formidle nogle af disse betragtninger på engelsk til et større publikum.

Det er selvfølgelig et stort ansvar, men som I ved, så prøver jeg at formidle et budskab fra et andet perspektiv end hvad man ellers ser i medierne.

Tit handler det om at give nogen skylden, og ja, jeg langer da også ud efter både politikere og olieselskaber, når jeg synes de kvajer sig, men det er vigtigt at prøve at vende fokus mod hvad der konkret kan gøres ved problemerne.

Hvis planeten var en robåd på oprørt hav, med hul bunden hvor vandet fossede ind, så kunne vi vel alle blive enige om at det ville være spild af tid at diskutere hvem der havde været skyld i hullet. Enhver kunne jo regne ud at nogle skulle spejde efter land, nogle skulle ro, og nogle skulle prøve at lappe hullet imens.

Måske når vi ikke sikkert i havn, men vi må da gøre et forsøg, ved fælles hjælp.

På Planetsave.com tænkte jeg at lægge ud med den store oplevelse det var at se Climate Planet blive indviet i sommer. Det koncept udmærker sig nemlig ved, at man får følelsen af at vi er i samme båd, hvorefter tankerne begynder at dreje sig om, hvad man som enkeltperson egentlig kan gøre.

Opstillingen er nu flyttet til København hvor den viser forestillinger et par dage endnu. Planen skulle efter sigende være at fortsætte ud i Europa.

Du kan læse om det på Planetsave.com her:

https://planetsave.com/2017/10/11/climate-planet-an-experience-in-multiple-dimensions/

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0
Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk