Lad computeren tage telefonen

Digitale assistenter bliver snart en del af din hverdag, men spørgsmålet er om du vil opdage det? For hvad nu hvis du ringer til dit forsikringsselskab og bliver mødt af en venlig stemme som forstår alt hvad du siger? Og hvad nu hvis den stemme ikke er et menneske? Telefonsamtsalen genopstår på ny!

Prøv at lytte til 5 minutter af denne video. Jeg har spolet frem:

Det er du lige har lyttet til er Googles Duplex-system, som er en sammensmeltning af den almindelig assistent fra Google på din smartphone og deres Wavenet stemmeteknologi. Resultatet er mildest talt imponerende, og lidt skræmmende...

 

For hvad sker der hvis du ringer til dit forsikringsselskab eller din bank for at få styr på nogle detaljer, og du bliver mødt af en venlig stemme med uendelig tålmodighed og med alle svar klar, og du først bagefter finder ud af at du talte med en maskine? Vil du være skræmt? Vil du være lettet?

 

Først og fremmest tror jeg det vil være en god idé hvis man ved på forhånd at man taler med en maskine (det lover Google vil være tilfældet). Det kunne klares ved at alle maskinstemmer fik et fast efternavn fx: "Søren Robertsen". Nemt ikke? Men frygt ej, for hvis du ringer til en institution eller et firma og du IKKE skal igennem en lang "Tast 1 for.." menu, men får en stemme i røret med det samme, så ER det en maskine du taler med.

 

Men, her kommer vi til det med telefonen, for det ender nemlig med at du beder din telefon om at ordne det med banken og forsikringen, og så ringer den selv, og du hører aldrig samtalen. Du får blot besked om at alt er i orden.

Og så kan det pludselig gå stærk, for hvad nu hvis din maskine ringer til en anden maskine? Vil du til sidst synke tilbage i sofaen og ikke sige andet end "det kan du lige ordne"?

 

Vil maskinerne ganske enkelt overtage alt det praktiske? Måske...

 

Og er det et problem? Måske ikke...

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0
Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk