Kanariefuglen i kulminen

Tak for et fantastisk første år på Lifelike-bloggen! Det har været en helt utrolig indsigtsfuld rejse for mig, og det har kastet nogle muligheder af sig som jeg ikke havde set komme.

At være kanariefuglen i kulminen er et utaknemmeligt job. Fuglen sidder i sit bur i minerne for at advare om iltmangel, kulilteforgiftning og andre luftforhold der kan true minearbejderne på livet. Hvis fuglen får det dårligt eller dør er det med at komme op i en fart.

 

I min optik er jeg sådan en kanariefugl, men det er ikke et ensomt job, for du er min kollega. Det er faktisk det job vi alle på planeten udfører sammen. For hvis vi får det dårlig eller dør, så er det med (for alle dem med en rumraket) at komme væk i en fart.

 

Miljøforkæmperen Bill McKibben har, i erkendelsen af at det ikke hjælper at råbe vagt i gevær, opfundet udtrykket "Gå efter 100%" og udtrykker det således: "Miljøforkæmpere har måttet stå for skud, fordi de har været bedre til at modsætte sig end at foreslå. Overophedning af planeten eller smeltning af isen må derfor tale for sig selv - for det giver os åbenbart ikke nogen fremdrift. Det er vigtigt at miljøbevægelsen i stedet finder et nyt udgangspunkt, sætter sig et nyt mål, som bærer et eneste tal: 100%. Opfordringen til hurtig omstilling af energisystemer rundt om i verden til 100% vedvarende energi." og 100% bæredygtig produktion og forbrug kunne jeg tilføje.

 

Manden har jo nok ret. Jeg bilder mig ind at jeg kan se at vi er ved at smadre planeten, men hvad ved jeg? I utallige af mine indlæg har jeg kloget mig på hvad problemet er og hvad der kan gøres ved det. Men måske er det spild af tid. Hvis vi virkelig er på vej ned i afgrunden, så skal vi ikke spilde tid på løftede pegefingre. Vi skal smøge ærmerne op arbejde hårdt for at ramme de 100%. 

 

For mit eget vedkommende har mine skriblerier resulteret i at jeg er blevet inviteret til at skrive på nogle internationale medier om disse ting. Det er blevet til en del artikler på EVObsession.comPlanetSave.com og CleanTechnica.com. Det er en udfordring at formulere mig på engelsk, men jeg føler det som et stort privilegium at få lov at dele mit perspektiv ad disse kanaler. 

 

Jeg vil stadig skrive her på Lifelike, da det er her jeg føler mig mest hjemme, og jeg håber at kunne opretholde et vist niveau selvom jeg har fået mere at se til.

 

En stor tak til alle som har læst med i 2017, med ønsket om et godt nytår 2018, hvor vi sammen vil arbejde på at nå de 100% hurtigst muligt.

 


Skriv en kommentar

Kommentarer: 0
Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk