Melogik

Når vi taler om kunstig intelligens, så handler det ofte om robotter og software der løser problemer for os, og som måske endda truer os. Men kan kreativitet blive kunstig?

Mens jeg samler lidt sammen til et indlæg om intelligens og bevidsthed (som enten er faktuel eller indbildt, uanset om den er kunstig eller ej), så synes jeg et genhør med Shu-Bi-Dua's sang om "statistik-musik" var på sin plads. Her, tre årtier senere, kan du lytte til musik, som er 100% kunstigt fremstillet, uden at du ville ane det. Er det her måden kunstig intelligens vil snige sig ind i vores hverdag? Når den stemme du taler med i telefonen er ligeså ægte og responsiv som et rigtigt menneske, hvor er vi så på vej hen? Googles WaveNet stemmer er meget tæt på. Jeg ved ikke hvad der er mest skræmmende, kunstig intelligens eller 80'er kluns? Døm selv.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0
Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk