Alt det vi deler

Vi deler så meget. Vi er så ens. Så hvad er vi egentlig bange for? Hvorfor har vi brug for videoer som disse for at blive mindet om at vi skal støtte hinanden? Måske fordi nogle prøver at bilde os ind at vi skal frygte hinanden? Nogle budskaber, også reklamer, rammer plet. "Alt det vi deler" er nyeste geniale påfund fra TV2. Stort cadeau til dem!

Unicef, Røde kors, Red barnet, Dansk Naturfredningsforening, Amnesty International, International Justice Mission, Solar Electric Light Fund, Avaaz, Global Citizen, Solar Aid, Greenpeace, World Wildlife Fund, Natural Resources Defence Council, Mellemfolkeligt Samvirke. Det er de organisationer jeg personligt har valgt at støtte, fordi jeg føler det giver mening. De gør hver især et kæmpe arbejde ud fra en grundlæggende tanke: vi er i samme båd.

Hvorfor gider jeg bruge tid på dem? Ryger pengene ikke bare de forkerte steder hen? Måske. Jeg kan jo ikke kontrollere det hele. Når jeg sender penge direkte til en ven i Afrika, så har jeg jo mere styr på det. Jovist, men jeg kan også se at en overførsel på fx. 1500 kr koster 250 kr i gebyrer. Det kan jeg ikke se så direkte når det går gennem organisationerne. Jeg gør det alligevel. Fordi jeg tror det gør en forskel. Det er ikke altid nok blot at håbe...

Nå, men så er min samvittighed vel ren som sne? Ja, som gul sne. Det batter jo kun hvis vi er mange der gør noget. Når uligheden vokser, og vi nærmer os 10 mia. mennesker, og konflikterne eskalerer, hvor vil du tage hen? Uanset om du er rig eller fattig, så vil du på et tidspunkt ønske du var i en anden båd. Med mindre vi får vendt udviklingen i verden, og opfattelsen af hinanden. Nu.

Og Momondo sætter trumf på i videoen herunder. Vores DNA, vores biologiske stamtræ, viser at vi er meget nært beslægtede. Vi er alle nær familie. Lad os nu for hulen begynde at opføre os som sådan. Ellers går vi jo fra hinanden. Helt fra hinanden.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0
Få besked om nye opslag:
Støt mig med bidrag

Book mig på Foredragsportalen.
Støt mig på Patreon.

Læs om mine foredrag

Lifelike | Jesper Berggreen | Fasanvej 10 | 8544 Mørke | CVR 35691146 | Email: jesper@lifelike.dk